Fit blijven op vakantie.. hoe doe je dat?

Als je een fanatieke sporter bent, kan het lastig zijn om fit te blijven tijdens een vakantie. Je kan je niet aan je normale routine houden en bent niet in de buurt van je vertrouwde gym. Gelukkig zijn er genoeg manieren om actief en fit te blijven tijdens je vakantie. In dit artikel bespreken we enkele tips om fit te blijven op vakantie.


  • 1. Maak een plan voor je vakantie

Voordat je op vakantie gaat, is het een goed idee om een plan te maken voor je fitnessroutine. Kijk naar de activiteiten die je tijdens je vakantie gaat doen en probeer je workouts hier omheen te plannen. Als je bijvoorbeeld van plan bent om veel te wandelen of te fietsen, kun je je workouts hierop afstemmen.

  • 2. Blijf actief tijdens de reis

Een lange reis kan vermoeiend zijn, maar dat betekent niet dat je de hele tijd stil hoeft te zitten. Probeer tijdens de reis zo veel mogelijk te bewegen. Sta op en loop rond in het vliegtuig of de trein, of stop regelmatig tijdens een autorit om te stretchen en even te bewegen. Dit voorkomt de welbekende stijve rug & ander kwaaltjes.

  • 3. Zoek een lokale sportschool of fitnessstudio

Als je tijdens je vakantie in een stad verblijft, kun je een lokale sportschool of fitnessstudio bezoeken. Veel sportscholen bieden dag- of weekpassen aan voor reizigers. Zo kun je toch blijven trainen terwijl je op vakantie bent.
Geen gym in de buurt? Bespreek met je trainer wat er mogelijk is. Je komt een eind met een paar weerstandsbanden. Die passen vast nog ergens in de koffer.

  • 4. Doe activiteiten met het hele gezin

Als je met je gezin op vakantie gaat, kun je activiteiten plannen die voor iedereen leuk en actief zijn. Denk aan een dagje kajakken, wandelen, zwemmen of fietsen. Zo blijf je actief terwijl je samen quality time doorbrengt.

  • 5. Maak gebruik van je omgeving

Er zijn talloze manieren om gebruik te maken van je omgeving om fit te blijven. Ga bijvoorbeeld een stukje hardlopen langs het strand, maak een wandeling in de bergen of ga snorkelen in de zee. Zo blijf je actief en kun je tegelijkertijd genieten van de prachtige omgeving. Misschien zit er zelfs een buitensport parkje in de buurt.

Onthoud dat het belangrijk is om tijdens je vakantie ook te ontspannen en te genieten. Het is prima om af en toe een dagje rust te nemen en jezelf te trakteren op een lekkere maaltijd. Door actief te blijven en gezonde keuzes te maken, kun je ervoor zorgen dat je je energiek en fit blijft voelen tijdens je vakantie. Zo behoud je je gains en kan je na je vakantie extra uitgerust doorpakken met je schema.