Top 5 bicep oefeningen

De biceps zijn de spieren die je arm kunnen buigen. Je gebruikt ze bij oefeningen zoals pull-ups, barbell rows en de bicep curl (obviousley).

Buiten dat grote en sterke biceps handig zijn in de hierboven beschreven oefeningen fungeren ze ook als extra ‘cool’ effect als je bijvoorbeeld een drankje vasthoudt in de discotheek.

Dus, hoe krijg je t-shirt scheurende biceps zoals Arnold?

Je vindt het in dit artikel met onze top 5 bicep oefeningen:

DSC03513.jpg

1. Bayesian Curls: Deze variant wordt gedaan in de pully station. Je monteert een handvat vast aan een kabel en zet deze op de laagste stand. Houdt met één hand het handvat vast en draai met je rug naar de pully toe. Houdt je torso recht en strek je arm naar achter waarbij je biceps op volledige lengte kunnen komen. Vervolgens maak je een curl beweging terwijl je je elleboog op één punt vasthoudt. Strek je arm langzaam weer naar achter en voel de spanning in je bicep.

2. Hammer curl: Bij deze variant houd je je duimen naar je toe gericht terwijl je de dumbbells vasthoudt. Je ellebogen blijven in je zij en je beweegt de dumbbels richting je schouders (buig je armen).

3. Chin-ups: Pakken we gelijk de rug mee? Dan is dit een uitstekende oefening, ook voor je biceps. Draai je handpalmen naar je toe, terwijl je jezelf optrekt.

4. Alternated dumbbell curl: Beginpositie en uitvoering is precies hetzelfde als bij de hammer curl, alleen draai je mid-oefening je handpalmen naar jezelf toe. Hammer curl met een twist zullen we maar zeggen.

5. Incline dumbbell curl: Neem plaats op een schuin bankje (45 graden +-) houdt 2 dumbbells vast en laat deze naast je hangen. In deze positie maak je een curl beweging. Een incline dumbbell curl kan je alternated of hammer doen, maar wij geven de voorkeur aan een normale curl (bayesian fly wijze). Deze oefening is pittig dus neem een lichter gewicht zodat je de beweging goed en gecontroleert kan maken.

Now pump those guns of glory!