Waarom je legday niet moet skippen!

We zien het nog veel te vaak.. Mensen die ‘leg day’ skippen.. En vaak genoeg zijn het de mannen onder ons die zich daar het meest schuldig aan maken, de vrouwen lijken het op dit gebied toch vaak beter te snappen.

Waarom? Zullen we afspreken dat je dit niet meer gaat doen na dit artikel? Buiten dat je benen verwaarlozen leidt tot een waardeloos all-round waterijsjes fysiek (waterijsjes hebben ook 2 stokjes) loop je ook nog andere gigantische voordelen mis.

DSC00055-3.jpg

Voordelen sterke beenspieren:

- Beenspieren zijn één van de grootste spieren in het menselijk lichaam. Hoe groter de spier ontwikkelt is hoe meer calorieën deze verbruikt op dagelijkse basis. Dat betekent dus: hoe meer je verbruikt, hoe hoger je onderhoud wordt, hoe dragelijker je dieet wordt op langer termijn. Want hoe meer calorieën je nodig hebt hoe meer je kan eten, terwijl je afvalt.

- Sterkere core ontwikkelen: In een voorgaande post hebben we dit al een klein beetje besproken hoe onmisbaar dit is. Een sterke core is goed voor alles in het dagelijkse leven en de beste beenoefeningen zijn ook nog eens één van de beste core-oefeningen. (squat, deadlift etc.)

- Wil je grotere schouders door een sterke Overhead Press te ontwikkelen? Dan zul je ook sterke benen nodig hebben om dit gewicht te kunnen dragen. Vrijwel alle zware, staande bovenlichaam oefeningen vragen om een sterk onderlichaam.

- Leren doorzetten: ja benen training is vaak hels, maar dat brengt alleen maar mentale kracht met zich mee als je doorzet. Mentaal is een factor wat veelal onderschat wordt als positief voordeel omtrent krachttraining. Dus tampon er in en squatten! Het resultaat is waar het om draait.

Dit lijkt ons wel meer dan genoeg reden om die wheels of steel te gaan bouwen!

Squatten maar!!