Wat is core stability?

Rompstabiliteit oftewel core stability is de basis, je core is dan ook het middelpunt van je lichaam. Wij zullen het trainen ervan bij iedere trainingssessie weer terug laten komen. Waarom dit zo belangrijk is vertellen we je hieronder.

DSC03761.jpg

Wat is je core? 

Met het woordje ‘core’ duiden we alle spieren aan die je torso omvatten. De rompspieren bestaan uit de buik- en rugspieren, het middenrif en de bekkenbodem.  

Wat is core stability?

De mate waarin deze spieren intern samen goed functioneren en zorgen voor een bepaalde stevigheid van de romp. Je wilt een stabiliteit creëren in dit gebied zodat je een betere kracht overdracht hebt van je onderlichaam richting je bovenlichaam. Je core is immers het middenpunt van je lichaam.

Wat is verder het belang van een stevige core?

Vanuit de core vinden bijna alle bewegingen plaats. Bij alles wat je doet heb je dus baat bij een goed getrainde core. Van alledaagse bewegingen op je werk tot en met de loodzware trainingen in de sportschool.

Buiten dat zorgt een goede stabiele core ook voor een beter postuur (wat er esthetisch beter uitziet) maar ook neemt het risico op blessures aanzienlijk af bij een dergelijke stabiliteit.

Vaak heeft men rugklachten en ligt de oorzaak bij een onvoldoende getrainde core.

Bij Sterker is een sterke core de nummer 1 prioriteit ongeacht wat je doel is. Dit is de basis en training ervan komt bij iedere trainingssessie weer terug.

Abs of Steel!