Wegen is weten!

Dat je altijd je voeding moet afwegen tijdens een dieet hoeven we je niet nog een keer uit te leggen toch? Je wilt immers weten hoeveel je eet dus kan je beter maar de beste vriendjes worden met je keukenweegschaal.

Uiteraard is ‘nauwkeurigheid’ ook wel een dingentje.. Zomaar voedingsproducten op je weegschaal donderen en klakkeloos het aantal grammen overnemen kan leiden tot een onderrapportage  van het aantal calorieën in je dagmenu.

Om je op weg te helpen met nauwkeuriger wegen hebben we een aantal tips voor jou!

  1. Zorg voor een schoon, vlak en hard oppervlak voor je keukenweegschaal

  2. Neem een digitale keukenweegschaal i.p.v. een analoge variant. Digitaal is makkelijker en nauwkeuriger aflezen.

  3. Controleer regelmatig de steunpootjes of er geen verdwaalde voedselresten tussen zitten. Dit kan voor een blokkade zorgen van de weegschaal. Daarom is punt 1 ook belangrijk dus.

  4. Weeg je producten altijd rauw, ongekookt en onbereid af(!)

  5. Pindakaas? Jam? Of iets anders wat je met een mes moet smeren? Plaats de volledige verpakking op de weegschaal, reset naar ‘0’ en weeg hoeveel je uit de verpakking schept.

  6. Hou bij tip 5 wel je MyFitnessPal-app/papier bij de hand, zodat je direct kan invoeren en achteraf niet hoeft te gokken ‘hoeveel pindakaas het ook alweer was’.

  7. Tip 6 geldt eigenlijk voor alle producten die je afweegt; Direct invoeren! Niet gaan gokken achteraf.

  8. Controleer ook de volledige inhoud als je een product in één keer consumeert. Vb: 500 gram magere kwark bevat meestal rond de 470-480 gram inhoud.

Heb jij nog nuttige tips voor het wegen? Laat ze dan achter in de comments! Wil je de verfijnde kunst van het voeding wegen meesteren? Dan mag je altijd langskomen voor een weegsessie bij ons in de studio!