Top 3 buikspieroefeningen

In een voorgaand artikel beschreven we dat we niet deden aan sit-ups en andere buikspieroefeningen waarbij je wervelkolom buigt. We willen de ‘core’ (verzamelnaam voor alle buikspieren bij elkaar) stabiliseren en sterk maken zodat het de wervelkolom beschermt en rechthoud. 

Om tevens een andere mythe direct uit de lucht te knallen; een sixpack krijg je niet door buikspieroefeningen, maar door je dieet onder controle te houden en je vetpercentage te verlagen.

Je core trainen helpt enigszins met de dikte van je buikspieren, maar om ze zichtbaar te krijgen moet je toch wat harder aan de slag in de keuken.

deadbug.jpg

Dus wat is er voor nodig om een kogel afwerende core te krijgen? Onze top 3:

1. Squats & Deadlifts: Die zag je niet aankomen he? Loodzware squats/deadlifts zijn superieure core-bouwers. Doordat je tijdens deze oefeningen je romp zo stijf mogelijk probeert te houden onder de zware lading vindt er een gigantische activatie plaats in je buikspieren. Een hogere activatie dan in elke gemiddelde buikspieroefening. Doordat je natuurlijk steeds zwaarder gaat squatten en deadliften groeit de kracht en stabiliteit van je core ook steeds mee.

2. Deadbugs: Stabilisatie ten top! Voor het gemak is hier een instructievideo: https://www.facebook.com/sterkerpersonaltraining/videos/562654070760252/.

3. Ab-roller: Een echte bad-ass oefening die wel enige training vereist. Begin met je knieën op een matje en terwijl je uitrolt met de abwheel, kantel je je bekken naar voren en hou je de spanning op je core. In het begin wil je niet al te ver uitrollen, want je moet ook weer terug. Probeer naar een comfortabel punt te rollen en steeds iets meer de grens te verleggen. Let op: als je je onderrug voelt is je spanning in je core niet goed genoeg. Ga terug naar de focus op het kantelen van je bekken naar voren en je ademhaling.